top of page

Expertise

hands-2847508_1280.jpg

Therapie voor het verstevigen van de ouder-kind relatie.

Een goede hechting is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Deze therapie is bedoeld voor ouders die graag bewust(er) aan de hechting willen werken of voor ouders en kinderen tussen wie de hechting minder goed verloopt. Tijdens de therapie (met Theraplay elementen) werk ik samen met ouders en hun kind aan de vier dimensies die belangrijk zijn voor een gezonde hechting namelijk: verzorging, betrokkenheid, uitdaging en structuur.

detective-788592_960_720.jpg

Aan de slag.

De therapie begint altijd met een gefilmde (MIM) observatie waarbij jij als ouder samen met je kind enkele opdrachten uitvoert. Deze opdrachten zijn gebaseerd op de vier bovengenoemde dimensies. Na het analyseren van de beelden bekijken we ze terug en stellen we therapiedoelen op. De therapie bestaat uit een cyclus van twee (gefilmde) sessies waarin we leuke activiteiten en spelletjes doen en een feedback gesprek waar we de beelden bekijken en de ontwikkelingen bespreken. Deze cyclus herhaalt zich tot het moment dat we tevreden zijn over de resultaten.

Nog even in het kort:
Het voortraject bestaat uit een MIM observatie, het analyseren van de beelden en een feedback gesprek. Het therapie traject bestaat uit: twee sessies, het analyseren van de beelden en een feedback gesprek. Nieuwsgierig geworden, klik hier als je meer wilt weten over de kosten.

word en pictures voorbeeld.JPG

Words & Pictures

Vaak ga ik in gesprek met ouders waarvan de kinderen op jonge leeftijd, ongewild en soms ook onbewust, al veel hebben meegemaakt. Dit heeft altijd impact op hen!
Ik vind het bijzonder als ouders hun verhaal met mij delen en begin de behandeling regelmatig door het op papier te zetten en er tekeningetjes bij te maken. Ik ben geen Picasso maar de tekeningen zeggen alles en geven veel inzicht.

Expertise: Diensten
Expertise: Recensies

Reactie van een ouder.
Jolanda denkt met ons mee en begrijpt onze situatie alsof het die van haarzelf is. 

mk%2525202%252520met%252520rand_edited_edited_edited.jpg

Missionairy Kids

Van 1993 tot 2001 hebben wij, als gezin, zendings- ontwikkelingswerk gedaan.  Onze kinderen waren 2 en 4 jaar oud toen we voor het eerst verhuisden naar een land in de Sahelzone. Toen onze jongens 12, 10 en 1 jaar oud waren en de oudste naar de brugklas ging kwamen we "voorgoed" terug naar Nederland. Het aanpassen aan Nederland was voor de oudste twee een lastige periode. Vanuit mijn ervaring en expertice op het gebied van hechting kan ik meedenken met ouders en hun kinderen die zich bevinden in soortgelijke situaties.

Expertise: Diensten
camera-1239384__340.jpg

Video Home Training

Ik maak een kort filmpje van een (spel)moment tussen jou en jouw kind waarbij de communicatie en interactie tussen jullie in beeld wordt gebracht. Bij het terugkijken van deze beelden zoomen we in op wat goed gaat en bespreken we hoe je jouw kind het beste kunt ondersteunen bij (het herstel van) zijn of haar ontwikkeling.

playmobil-451203__340.jpg

Een Taal Erbij.

Met behulp van duplo poppetjes en ander materiaal worden relaties visueel gemaakt wat overzicht en inzicht geeft in gedragspatronen.

newborn-1399155_1280.jpg

Infant Mental Health (IMH) 

De komst van je kindje zet jullie leven volledig op zijn kop. Soms zit je op een roze wolk maar vaak ook niet. En stel je nu voor dat je kindje erg onrustig is en niet wil slapen. Of je peuter heeft driftbuien en wil niets doen wat jij wilt. Het kan allemaal behoorlijk intensief zijn. Heb je er behoefte aan dat er iemand met je meedenkt dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Expertise: Diensten
bottom of page