top of page

Infant Mental Healt (IMH)

Sinds november 2023 ben ik IMH-consulent en gespecialiseerd in het werken met ouders en hun jonge kinderen (van -9 maanden tot 6 jaar).

De komst van een kindje kan het normale leventjes behoorlijk op zijn kop zetten. Soms zit je op een roze wolk maar vaak ook niet. En stel je nu voor dat je kindje erg onrustig is en niet wil slapen. Of je peuter heeft driftbuien en wil niets doen wat jij wilt. Het kan allemaal behoorlijk intensief zijn. Heb je er behoefte aan dat er iemand met je meedenkt dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Voor professionals
Ik heb een boekje gemaakt, voor professionals,  met de titel: "IMH in een notendop". In dit boekje (A5 formaat) leg ik in 19 hoofdstukjes, aan de hand van twee verhaaltjes, de IMH visie en modellen kort uit. Erg handig en overzichtelijk om alles in één document bij elkaar te hebben!

Ben je geïnteresseerd? Stuur mij een berichtje en ik stuur je het PDF document toe. 

Therapie voor het verstevigen van de ouder-kind interactie.

hands-2847508_1280.jpg

Een goede band met je kind(eren) is belangrijk hun ontwikkeling. Deze therapie is bedoeld voor ouders die graag bewust(er) aan de hechting willen werken of voor ouders en kinderen tussen wie de hechting minder goed verloopt. Tijdens de therapie (met Theraplay elementen) werk ik samen met ouders en hun kind aan de vier dimensies die belangrijk zijn voor een gezonde hechting namelijk: verzorging, betrokkenheid, uitdaging en structuur.

detective-788592_960_720.jpg

De therapie begint altijd met een gefilmde (MIM) observatie waarbij jij als ouder samen met je kind enkele opdrachten uitvoert. Deze opdrachten zijn gebaseerd op de vier bovengenoemde dimensies. Na het analyseren van de beelden bekijken we ze terug en stellen we therapiedoelen op. De therapie bestaat uit een cyclus van twee (gefilmde) sessies waarin we leuke activiteiten en spelletjes doen en een feedback gesprek waar we de beelden bekijken en de ontwikkelingen bespreken. Deze cyclus herhaalt zich tot het moment dat we tevreden zijn over de resultaten.

In het kort:
Het voortraject bestaat uit een MIM observatie, het analyseren van de beelden en een feedback gesprek. Het therapie traject bestaat uit: twee sessies, het analyseren van de beelden en een feedback gesprek. Nieuwsgierig geworden, klik hier als je meer wilt weten over de kosten.

Grow Your Vision

Welcome visitors to your site with a short, engaging introduction. 

Double click to edit and add your own text.

word en pictures voorbeeld.JPG

Words & Pictures

Vaak ga ik in gesprek met ouders waarvan de kinderen op jonge leeftijd, ongewild en soms ook onbewust, al veel hebben meegemaakt. Dit heeft altijd impact op hen! Ik vind het bijzonder als ouders hun verhaal met mij delen en begin de behandeling regelmatig door het op papier te zetten en er tekeningetjes bij te maken. Ik ben geen Picasso maar de tekeningen zeggen alles en geven veel inzicht.

mk%2525202%252520met%252520rand_edited_edited_edited.jpg

Missionairy Kids

Van 1993 tot 2001 hebben wij, als gezin, in Afrika gewoond en gewerkt.  Onze kinderen waren 2 en 4 jaar oud toen we voor het eerst verhuisden naar een land in de Sahelzone. Toen onze jongens 12, 10 en 1 jaar oud waren en de oudste naar de brugklas ging kwamen we "voorgoed" terug naar Nederland. Het aanpassen aan Nederland was voor de oudste twee een lastige periode. Vanuit mijn ervaring en expertise op het gebied van hechting kan ik meedenken met ouders en hun kinderen die zich bevinden in soortgelijke situaties.

Video Home Training

camera-1239384__340.jpg

Ik maak een kort filmpje van een (spel)moment tussen jou en jouw kind waarbij de communicatie en interactie tussen jullie in beeld wordt gebracht. Bij het terugkijken van deze beelden zoomen we in op wat goed gaat en bespreken we hoe je jouw kind het beste kunt ondersteunen bij (het herstel van) zijn of haar ontwikkeling.

Een Taal Erbij.

playmobil-451203__340.jpg

Met behulp van duplo poppetjes en ander materiaal worden relaties visueel gemaakt wat overzicht en inzicht geeft in gedragspatronen.

spreuken 19 8.jpg
bottom of page